STRUCNI TIM AKADEMIJE

Andrea Lekić

Andrea Lekić

SRCE I DUSA AKADEMIJE

Najbolja igračica sveta, osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu, osvajač Lige šampiona i najbolji srednji bek Evrope: “Neizmerno je zadovoljstvo gledati decu kako upijaju sve što im se priča. Prepoznavati tu želju u očima i trud koji ulažu da ispune zahteve trenera. Gledati stalnu potrebu za dokazivanjem. To je magnet koji moj stručni tim i mene neprestano privlači i daje neverovatnu energiju za rad. Dečija radost i kreativnost su nešto najlepše na svetu.”

Sandra Kolaković

Sandra Kolaković

RUKOMETNI TRENER

Nosilac nacionalnog priznanja, nekadašnja reprezentativka i osvajač medalje na Svetskom prvenstvu, kao i klupski šampion Evrope, sada trener Medicinara: Ljubav i strast koju sam osecala prema rukometu dok sam bila na terenu kao igrac, a koju sada osecam kao trener prilikom edukacije i obuke mladih sportista, zelim da prenesem na mladje generacije. Zelela bih da i oni ovladaju ovom divnom vestinom, a to je ujedno i glavni motiv mog rada na kampu. Takodje je izvanredan osecaj raditi u drustvu izvrsnih saradnika i istomisljenika koji odlicno poznaju svoj posao."

Marija Lojanica

Marija Lojanica

KONDICIONI TRENER

Profesorka fizičke kulture i kondicioni trener(ženski i muški tim Vardara, sada muški tim Vesprema): “Deci treba omoguciti pravilan sportski razvitak i usmeriti ih na pravi put . Mislim da je akademija odlicno mesto za to. Veoma poštujem uloženi trud, volju, želju i ljubav ka rukometu Andree Lekic koja je idol mladima koji se bave sportom. Moj cilj je da približim deci znacaj kondicije i znacaj dobrog oporavka posle treninga i utakmice. Takodje želim da im dajem osnovne smernice pravilne ishrane jer se u trenažnom procesu u klubovima najmanje prostora i znacaja pridaje tome. “

Aleksandar Roganović

Aleksandar Roganović

RUKOMETNI TRENER

Profesor fizičke kulture i rukometni trener sa dugogodišnjim stažom u srpskim klubovima, Aleksandar Roganović radio je godinama sa mladim generacijama u Zemunu i Crvenoj Zvezdi, a bio je deo i stručnog štaba reprezentativnih selekcija Srbije.

Damir Stojanović

Damir Stojanović

RUKOMETNI TRENER

Još jedan trener iz mladog talasa srpskih stručnjaka, Damir Stojanović godinama je deo našeg kampa. Damir je internacionalnu karijeru posle odlaska iz ORK Zemuna počeo u Grčkoj, a nastavio u Izraelu i Makedonij.

Filiberto Kokuca

Filiberto Kokuca

RUKOMETNI TRENER

Dugogodišnji italijanski reprezentativac poreklom iz Ćuprije, sada trener u Italiji, Filiberto Kokuca pridružio se našem timu na kampu u Rumi 2019.godine i ostavio sjajan utisak u pedagoškom pristupu u radu sa decom.

Vanja Radić

Vanja Radić

TRENER GOLMANA

Vanja se po završetku karijere upustila u sve izazove koji sa sobom nosi trenerski posao i njeno ime se sve više vezuje za brojne kampove za golmane, ali i za trenerske seminare i edukacije. “Smatram da je vas kamp trenutno, a i u zadnjih par godina, ubjedljivo najbolji kamp u Evropi i svijetu za individualni rad sa igracima! Sam pristup radu je visoko profesionalan, trenerski tim je pomno izabran, i nigdje drugdje na svijetu mladi igraci nece dobiti toliku raznovrsnost rada na individualnim vjestinama."

Vesna Bojković

Vesna Bojković

RUKOMETNI TRENER

Profesorka fizicke kulture i ŽRK Crvena Zvezdae, radi sa decom preko 15 godina: “Motiv mog životnog poziva je rad sa mladim igracima i njihovom usmeravanju ka najvišim ciljevima i ambicijama, uz svesrdno zalaganje da kroz sport i trening postanu dobri ljudi. Najveca draž trenerskog posla i jeste da se jednog dana vidi kako igrac napreduje, pobedjuje i dodje do uspeha koji je želeo. Andrea je najbolji primer kako se stiže do cilja.”

Jovanka Radičević

Jovanka Radičević

GOST AKADEMIJE

Jedno od najboljih desnih krila planete, Jovanka Radičević sa velikim zadovoljstvom i puno energije na kampu prenosi na mlade generacije svoje znanje i umeće. Jovanka je sa Andreom igrala u čak u tri različita kluba i države (Djer, Vardar i Bukurešt), zajedno su osvojile Ligu šampiona , a Jovanka je čak pet puta bila u All star postavama velikih takmičenja (3x EHFCL, 1xECH, 1xWCH).

Katarina Tomašević

Katarina Tomašević

GOST AKADEMIJE

Ministarka odbrane, osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu “Rad sa decom je prelepo iskustvo za mene. Nisam prvi put u ulozi trenera, ali sam verovatno po prvi put tako ozbiljno shvatila svoju ulogu. Privlaci me da radim sa decom koja se trude da vredno rade i upijaju svaku moju rec. Svaki moguci savet. Zato i mogu da treniram sa njima po ceo dan.”

Jelena Grubišić

Jelena Grubišić

GOST AKADEMIJE

Jelena Grubišić je jedna od najboljih golmanki u poslednjoj deceniji na prostoru EX Jugoslavije. Branila je u Lokomotivi, Krimu, Đeru i godinama je članica CSM Bukurešta. Osvojila je EHF Ligu šampiona 2016.godine kada je svojim odbranama donela prevagu u polufinalu i finalu i bila izabrana za MVP igračicu EHFFINAL4 u Budimpešti.

Dragan Mrakic

Dragan Mrakic

RUKOMETNI TRENER

Tranzicija je prošla lagano u prelasku iz igračkih u trenerske vode kada je u pitanju trener Kikinde i juniorske reprezentacije Srbije, Dragan Mrakić. Mladi trener naše akademije je pored domaćih, nedavno stekao i EHF MASTER COACH trenersku licencu.

Zikica Vukovic

Zikica Vukovic

TRENER GOLMANA

Mladje kategorije su u fokusu ovog mladog trenera od početka karijere u beogradskom Partizanu. Vuković je saradjivao sa brojnim golmanima u Srbiji i radio u mladjim kategorijama srpske reprezentacije pre nego što je prihvatio novi trenerski izazov u Izraelu.

Kristina Milovanovic

Kristina Milovanovic

DEMONSTRATOR

Omiljeni trener demonstrator medju učesnicima iz godine u godinu, Kristina Milovanovic je bivša rukometašica koja je igrala u beogradskom Radničkom na poziciji levog krila. Sada sa puno energije i strpljenja prenosi tehničke detalje na buduće krilne igrače.

Ivana Protic

Ivana Protic

DEMONSTRATOR

Nekadašnja Andreina saigračica iz mladjih kategorija, Ivana Protić počela je u ORK Beogradu da radi sa mladjim kategorijama uporedo sa aktivnim igranjem rukometa na srpskim terenima. Na akademiji sa puno energije radi na detaljima sa decom koja prevashodno igraju na poziciji pivota.

Sanja Damjanović

Sanja Damjanović

GOST AKADEMIJE

Sanja Damnjanović je bila birana za najboljeg levog beka Evropskog prvenstva 2012 i Svetskog prvenstva 2013. Ima osvojenu srebrnu medalju sa reprezentacijom Srbije. “Drago mi je što sam deo Andreine akademije. Mnogo puta sam joj rekla svaka ti čast na trudu, volji i želji da radiš sve ovo. Zaslužuje ogromno poštovanje zbog toga. “

Dragana Cvijić

Dragana Cvijić

GOST AKADEMIJE

Dragana Cvijić je jedna od najboljih rukometašica sveta na poziciji pivota. 2013.godine u idealnoj postavi Svetskog prvenstva, a 2018.godine u iealnoj postavi EHF Lige šampiona. Branila je boje Crvene Zvezde, Krima, Budućnosti, Vardara i trenutno je članica CSM Bukurešta. Dva puta je osvajala pehar pobednika Lige šampiona.

Anja Althaus

Anja Althaus

GOST AKADEMIJE

Proslavljena nemačka reprezentativka sa tri titule Lige šampiona, Anja Althaus igrala je sa Andreom tri sezone u skopskom Vardaru. Bila je birana za najbljeg odbrambenog igrača na EP 2012.godine. Na kampu u Rumi je demonstrirala svoje umeće na poziciji pivota i aktivno učestvovala u treninzima i zabavnim aktivnostima posle treninga.

Branka Jovanović

Branka Jovanović

TRENER GOLMANA

Nosilac nacionalnog priznanja, nekadašnji kapiten reprezentacije, osvajač medalja na Svetskim prvenstvima i klupski šampion Evrope, sada trener golmanki u Krimu i reprezentaciji Slovenije: “Tokom profesionalne karijere imala sam priliku da radim sa mnogo vrhunskih trenera i golmana iz svih rukometnih škola. Želim da ih prosto naucimo pravilnom radu, kao i da dobijaju smernice kako kasnije da nastave da rade kada se vrate u klubove.”

Goran Cmiljanić

Goran Cmiljanić

RUKOMETNI TRENER

Maksimalno posvecen sa pozitivnim pristupom zivotu i treninzima: “Na akademiji radim sa najvecom radošcu i uzbudjenjem. Iskrena želja i potreba, da uz Andreinu energiju, znanje i ljubav prema deci i rukometu, i ja pokušam da omogucim mladim zaljubljenicima u ovaj caroban sport da dožive bar deo onoga što su nama sport i rukomet darovali. I istovremeno omogucili da u svakoj novoj životnoj situaciji ostanemo smireni i sigurni da rešenje uvek postoji.”