OHRID: Rukometna prestonica u junu


Grad Ohrid nalazi se na nadmorskoj visini od preko 700 metara. Poznat po prosvetiteljima Klimentu i Naumu, a na obali jezera nalazi se preko 30 crkava, medju kojima je i najstariji slovenski manastir Sveti Kliment i Pantelejmon. Po mnogima najlepša, ujedno i najslikanija crkva, jeste Sveti Jovan Kaneo. Nacionalni muzej čuva, po vrednosti drugu u svetu, kolekciju slovenskih ikona i rukopisa. Zajedno sa Ohridskim jezerom muzej je uvršcen u kulturnu baštinu UNESCO-a. Jedna od stvari po kojoj je Ohrid veoma poznat jesu ohridski biseri, ali i Biljanini izvori na kome je po predanju i pesmi Biljana platno belela.

ohrid_foto_vladimir_markovic Retko koji grad može da se pohvali činjenicom da će dvoje vrhunskih asova pod njegove skute tokom juna dovesti stotine mladih rukometašica i rukometaša.Ohrid će imati tu čast i privilegiju da ugosti učesnike rukometnih kampova koje tokom svojih letnjih odmora organizuju Andrea Lekić i Kiril Lazarov.

Sportska hala u kojoj će biti realizovan program kampa Andree Lekić nosi naziv “Biljanini izvori” i učesnici će biti smešteni u hotelu „Diplomat“ u njenoj blizini. Detalji oko programa Kiretovog kampa još uvek nisu poznati i očekuju se uskoro.