Andrea Lekic: „Decija radost je najlepsa na svetu“


Retki su vrhunski sportisti koji se još tokom karijere posvete radu sa mladima, a još redji oni koji za to odvoje nedelju dana dragocenog godišnjeg odmora posle sezone duge 11 meseci. Privilegiju i ogomno zadovoljstvo da prvih sedam dana jula provedu trenirajući sa zvanično najboljom rukometašicom sveta, imalo je 65 dece iz 11 evropskih zemalja. Pored domaćina iz Srbije, na kamp su stigli učesnici iz Norveške, Finske, Švedske, Austrije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije i Grčke.

maki andrea naslednica kampKapiten srebrnih srpskih rukometašica, Andrea Lekić drugu godinu zaredom organizovala je rukometni kamp za dečake i devojčice u Vrnjačkoj Banji.

-Svojim ličnim primerom, kao uostalom i svi uspešni sportisti, mogu mnogo da doprinesem i utičem na što pravilniji razvoj dece. Svaki dan na kampu je dragocen. Pokušavamo da uklopimo sve moguće elemente, od obrazovanja dece, tehničkog i sportskog usavršavanja, pravilne ishrane, do kulture obraćanja. Prisutni su i kondicioni trener, sportski psiholog i animator, ali, ono što je najvažnije, jeste da pokušavamo da im dočaramo svet i izvan rukometa, da ih naučimo da se druže, da se međusobno poštuju i da zajedno mogu da funkcionišu samo kao tim – ističe Andrea, i dodaje:

Kaca Sanja Andrea kamp BH Neizmerno je zadovoljstvo gledati ih kako upijaju sve što im se priča. Prepoznavati tu želju u očima i trud koji ulažu kako bi ispunili zahteve trenera. Gledati stalnu potrebu za dokazivanjem. To je bio magnet koji je moj stručni tim i mene neprestano privlačio i davao neverovatnu energiju za rad. Dečija radost i kreativnost su nešto najlepše na svetu.
Pored odabranog stručnog tima, Andrea je najveću podršku imala u saigračici reprezentacije Srbije,Katarini Tomašević koja je vredno trenirala i otkrivala male tajne mladim golmanima na kampu, dok je jednodnevna poseta kampu najboljeg levog beka svetskog šampionata, Sanje Damnjanović, izazvala opštu pometnju koja se stišala tek kada se i poslednji učesnik kampa slikao i dobio autogram od reprezentavke Srbije.