STRUCNI TIM AKADEMIJE

Andrea Lekić

Andrea Lekić

SRCE I DUSA AKADEMIJE

Najbolja igračica sveta, osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu, osvajač Lige šampiona i najbolji srednji bek Evrope: “Neizmerno je zadovoljstvo gledati decu kako upijaju sve što im se priča. Prepoznavati tu želju u očima i trud koji ulažu da ispune zahteve trenera. Gledati stalnu potrebu za dokazivanjem. To je magnet koji moj stručni tim i mene neprestano privlači i daje neverovatnu energiju za rad. Dečija radost i kreativnost su nešto najlepše na svetu.”

Vesna Bojković

Vesna Bojković

RUKOMETNI TRENER

Profesorka fizicke kulture, radi sa decom preko 15 godina: “Motiv mog životnog poziva je rad sa mladim igracima i njihovom usmeravanju ka najvišim ciljevima i ambicijama, uz svesrdno zalaganje da kroz sport i trening postanu dobri ljudi. Najveca draž trenerskog posla i jeste da se jednog dana vidi kako igrac napreduje, pobedjuje i dodje do uspeha koji je želeo. Andrea je najbolji primer kako se stiže do cilja.”

Sandra Kolaković

Sandra Kolaković

RUKOMETNI TRENER

Nosilac nacionalnog priznanja, nekadašnja reprezentativka i osvajač medalje na Svetskom prvenstvu, kao i klupski šampion Evrope: Ljubav i strast koju sam osecala prema rukometu dok sam bila na terenu kao igrac, a koju sada osecam kao trener prilikom edukacije i obuke mladih sportista, zelim da prenesem na mladje generacije. Zelela bih da i oni ovladaju ovom divnom vestinom, a to je ujedno i glavni motiv mog rada na kampu. Takodje je izvanredan osecaj raditi u drustvu izvrsnih saradnika i istomisljenika koji odlicno poznaju svoj posao."

Branka Jovanović

Branka Jovanović

TRENER GOLMANA

Nosilac nacionalnog priznanja, nekadašnji kapiten reprezentacije, osvajač medalja na Svetskim prvenstvima i klupski šampion Evrope, sada trener golmanki u Krimu i reprezentaciji Slovenije: “Tokom profesionalne karijere imala sam priliku da radim sa mnogo vrhunskih trenera i golmana iz svih rukometnih škola, tako da imam stalnu potrebu da sve steceno prenesem na generacije koje dolaze. Želim da ih prosto naucimo pravilnom radu, kao i da dobijaju smernice kako kasnije da nastave da rade kada se vrate u klubove pošto najveci broj klubova ne posvecuje dovoljno pažnje radu sa golmanima.”

Marija Lojanica

Marija Lojanica

KONDICIONI TRENER

Profesorka fizičke kulture i kondicioni trener rukometašica Vardara: “Deci treba omoguciti pravilan sportski razvitak i usmeriti ih na pravi put . Mislim da je akademija odlicno mesto za to. Veoma poštujem uloženi trud, volju, želju i ljubav ka rukometu Andree Lekic koja je idol mladima koji se bave sportom. Moj cilj je da približim deci znacaj kondicije i znacaj dobrog oporavka posle treninga i utakmice. Takodje želim da im dajem osnovne smernice pravilne ishrane jer se u trenažnom procesu u klubovima najmanje prostora i znacaja pridaje tome. “

Katarina Tomašević

Katarina Tomašević

GOST AKADEMIJE

Ministarka odbrane, osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu “Rad sa decom je prelepo iskustvo za mene. Nisam prvi put u ulozi trenera, ali sam verovatno po prvi put tako ozbiljno shvatila svoju ulogu. Privlaci me da radim sa decom koja se trude da vredno rade i upijaju svaku moju rec. Svaki moguci savet. Zato i mogu da treniram sa njima po ceo dan. Želim da im prenosim svoja iskustva i koliko god je moguce ukazujem da moraju biti beskrajno uporni i posveceni onome što rade.”

Goran Cmiljanić

Goran Cmiljanić

RUKOMETNI TRENER

Maksimalno posvecen sa pozitivnim pristupom zivotu i treninzima: “Na akademiji radim sa najvecom radošcu i uzbudjenjem. Iskrena želja i potreba, da uz Andreinu energiju, znanje i ljubav prema deci i rukometu, i ja pokušam da omogucim mladim zaljubljenicima u ovaj caroban sport da dožive bar deo onoga što su nama sport i rukomet darovali. I istovremeno omogucili da u svakoj novoj životnoj situaciji ostanemo smireni i sigurni da rešenje uvek postoji.”

Sanja Damjanović

Sanja Damjanović

GOST AKADEMIJE

Sanja Damnjanović je bila birana za najboljeg levog beka Evropskog prvenstva 2012 i Svetskog prvenstva 2013. Ima osvojenu srebrnu medalju sa reprezentacijom Srbije. Branila je boje Zemuna, Radničkog, Naise, Krima, Zaječara, Podravke, Viborga i Vardara. “Drago mi je što sam deo Andreine akademije. Mnogo puta sam joj rekla svaka ti čast na trudu, volji i želji da radiš sve ovo. Zaslužuje ogromno poštovanje zbog toga. Deca su slatka i simpatična, traže autograme i znam da im znači pogled, pokret i svaka komunikacija. A meni sve to prija. “

Vanja Radić

Vanja Radić

GOST AKADEMIJE

Vanja se po završetku karijere upustila u sve izazove koji sa sobom nosi trenerski posao i njeno ime se sve više vezuje za brojne kampove za golmane, ali i za trenerske seminare i edukacije. “Smatram da je vas kamp trenutno, a i u zadnjih par godina, ubjedljivo najbolji kamp u Evropi i svijetu za individualni rad sa igracima! Sam pristup radu je visoko profesionalan, trenerski tim je pomno izabran, i nigdje drugdje na svijetu mladi igraci nece dobiti toliku raznovrsnost rada na individualnim vjestinama."

Dragana Cvijić

Dragana Cvijić

GOST AKADEMIJE

Dragana Cvijić je jedna od najboljih rukometašica sveta na poziciji pivota. 2013.godine u idealnoj postavi Svetskog prvenstva, a 2018.godine u iealnoj postavi EHF Lige šampiona. Branila je boje Crvene Zvezde, Krima, Budućnosti, Vardara i trenutno je članica CSM Bukurešta. Dva puta je osvajala pehar pobednika Lige šampiona.

Jelena Grubišić

Jelena Grubišić

GOST AKADEMIJE

Jelena Grubišić je jedna od najboljih golmanki u poslednjoj deceniji na prostoru EX Jugoslavije. Branila je u Lokomotivi, Krimu, Đeru i godinama je članica CSM Bukurešta. Osvojila je EHF Ligu šampiona 2016.godine kada je svojim odbranama donela prevagu u polufinalu i finalu i bila izabrana za MVP igračicu EHFFINAL4 u Budimpešti.