STRUCNI TIM AKADEMIJE

Andrea Lekić

Andrea Lekić

SRCE I DUSA AKADEMIJE

Najbolja igračica sveta, osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu, osvajač Lige šampiona i najbolji srednji bek Evrope: “Neizmerno je zadovoljstvo gledati decu kako upijaju sve što im se priča. Prepoznavati tu želju u očima i trud koji ulažu da ispune zahteve trenera. Gledati stalnu potrebu za dokazivanjem. To je magnet koji moj stručni tim i mene neprestano privlači i daje neverovatnu energiju za rad. Dečija radost i kreativnost su nešto najlepše na svetu.”

Goran Cmiljanić

Goran Cmiljanić

RUKOMETNI TRENER

Maksimalno posvecen sa pozitivnim pristupom zivotu i treninzima: “Na akademiji radim sa najvecom radošcu i uzbudjenjem. Iskrena želja i potreba, da uz Andreinu energiju, znanje i ljubav prema deci i rukometu, i ja pokušam da omogucim mladim zaljubljenicima u ovaj caroban sport da dožive bar deo onoga što su nama sport i rukomet darovali. I istovremeno omogucili da u svakoj novoj životnoj situaciji ostanemo smireni i sigurni da rešenje uvek postoji.”

Vesna Bojković

Vesna Bojković

RUKOMETNI TRENER

Profesorka fizicke kulture, radi sa decom preko 15 godina: “Motiv mog životnog poziva je rad sa mladim igracima i njihovom usmeravanju ka najvišim ciljevima i ambicijama, uz svesrdno zalaganje da kroz sport i trening postanu dobri ljudi. Najveca draž trenerskog posla i jeste da se jednog dana vidi kako igrac napreduje, pobedjuje i dodje do uspeha koji je želeo. Andrea je najbolji primer kako se stiže do cilja.”

Sandra Kolaković

Sandra Kolaković

RUKOMETNI TRENER

Nosilac nacionalnog priznanja, nekadašnja reprezentativka i osvajač medalje na Svetskom prvenstvu, kao i klupski šampion Evrope: Ljubav i strast koju sam osecala prema rukometu dok sam bila na terenu kao igrac, a koju sada osecam kao trener prilikom edukacije i obuke mladih sportista, zelim da prenesem na mladje generacije. Zelela bih da i oni ovladaju ovom divnom vestinom, a to je ujedno i glavni motiv mog rada na kampu. Takodje je izvanredan osecaj raditi u drustvu izvrsnih saradnika i istomisljenika koji odlicno poznaju svoj posao."

Branka Jovanović

Branka Jovanović

TRENER GOLMANA

Nosilac nacionalnog priznanja, nekadašnji kapiten reprezentacije, osvajač medalja na Svetskim prvenstvima i klupski šampion Evrope, sada trener golmanki u Krimu i reprezentaciji Slovenije: “Tokom profesionalne karijere imala sam priliku da radim sa mnogo vrhunskih trenera i golmana iz svih rukometnih škola, tako da imam stalnu potrebu da sve steceno prenesem na generacije koje dolaze. Želim da ih prosto naucimo pravilnom radu, kao i da dobijaju smernice kako kasnije da nastave da rade kada se vrate u klubove pošto najveci broj klubova ne posvecuje dovoljno pažnje radu sa golmanima.”

Marija Lojanica

Marija Lojanica

KONDICIONI TRENER

Profesorka fizičke kulture i kondicioni trener rukometašica Vardara: “Deci treba omoguciti pravilan sportski razvitak i usmeriti ih na pravi put . Mislim da je akademija odlicno mesto za to. Veoma poštujem uloženi trud, volju, želju i ljubav ka rukometu Andree Lekic koja je idol mladima koji se bave sportom. Moj cilj je da približim deci znacaj kondicije i znacaj dobrog oporavka posle treninga i utakmice. Takodje želim da im dajem osnovne smernice pravilne ishrane jer se u trenažnom procesu u klubovima najmanje prostora i znacaja pridaje tome. “

Katarina Tomašević

Katarina Tomašević

GOST AKADEMIJE

Ministarka odbrane, osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu “Rad sa decom je prelepo iskustvo za mene. Nisam prvi put u ulozi trenera, ali sam verovatno po prvi put tako ozbiljno shvatila svoju ulogu. Privlaci me da radim sa decom koja se trude da vredno rade i upijaju svaku moju rec. Svaki moguci savet. Zato i mogu da treniram sa njima po ceo dan. Želim da im prenosim svoja iskustva i koliko god je moguce ukazujem da moraju biti beskrajno uporni i posveceni onome što rade.”

Sanja Damjanović

Sanja Damjanović

GOST AKADEMIJE

Sanja Damnjanović je bila birana za najboljeg levog beka Evropskog prvenstva 2012 i Svetskog prvenstva 2013. Ima osvojenu srebrnu medalju sa reprezentacijom Srbije. Branila je boje Zemuna, Radničkog, Naise, Krima, Zaječara, Podravke i Viborga, a trenutno igra u skopskom Vardaru zajedno sa Andreom Lekić. “Drago mi je što sam deo Andreine akademije. Mnogo puta sam joj rekla svaka ti čast na trudu, volji i želji da radiš sve ovo. Zaslužuje ogromno poštovanje zbog toga. Deca su slatka i simpatična, traže autograme i znam da im znači pogled, pokret i svaka komunikacija. A meni sve to prija. “

Vanja Radić

Vanja Radić

GOST AKADEMIJE

Vanja se po završetku karijere upustila u sve izazove koji sa sobom nosi trenerski posao i njeno ime se sve više vezuje za brojne kampove za golmane, ali i za trenerske seminare i edukacije. “Smatram da je vas kamp trenutno, a i u zadnjih par godina, ubjedljivo najbolji kamp u Evropi i svijetu za individualni rad sa igracima! Sam pristup radu je visoko profesionalan, trenerski tim je pomno izabran, i nigdje drugdje na svijetu mladi igraci nece dobiti toliku raznovrsnost rada na individualnim vjestinama."